Circleinspoon's !LOVE

Wednesday, February 06, 2008

big news!

yeah...finally~~~it's the CNY hols!!!


(selasa) nape suma org dah balikkk~~~~aku nak balik gaaaak~~~~

(selasa)hehe...betapa slekehnya meja aku. haha xD


waaah~~~upm~~loveth<3


hukhuk...(T^T)...jauhnyer jalan dari postopis(renew roadtax) nak ke fak... but i love walking around upm on foot (as long as the sun is not blaring down on me!). it's nice. especially the walk under the rows of pokok tanjung kat depan admin.it's loooveee.

wawa~~~blikan aku mesin urut kaki~~~aku tlh jalan jauh tok kau ;p (tq for the lift to postopis!)

dan...kami telah melihat C.U.C.I!!!

"kau kelip mata, kau kalah!" *audience crack with laughter*
"tong apa? tong-tong" *lols*

btol2 bawah cinema light xD


go and see cuci. memang byk gelak. love these kind of mov. though i haf to say... *spoiler alert!* banyak scene baca doa (waktu makan, before start kompetisi,cepat dapat jodoh), last skali tuh kan meka dok cuci bangunan tuh dari siang sampai ke esok paginya. sah2 lah tinggal solat. dunt mix it up.



and to the big news!!!
akak baizah nak kahwin dis weekend (dan budak tuh baru bgtau aku tadih!!!sengal!!!). nikah jumaat. majelis kat umah dia sabtu siang. majelis kat mawar sabtu malam. so, aku bg pihak, turut menjemput sesapa yg mengenali tok hadir. aku tahu baie dah menjemput kucai and co tok majelis sabtu siang. and as i'm going to go to kedua-dua majelis, dia menjemput juga kamu ke majelis mawar(rasmi=baju melayu). siapa yg nak p? konvoi? cukup keta x? ada nak tumpang aku? nak gerak dari rumah aku ke? (kalo xdapat ikut pun xpa~~aku pastinya pergi sbb nak makan nasik minyak. hoho...) sila mengesahkan kehadiran anda...sekian.

18 comments:

shah said...

baie x ajak aku pn...........sedey.......

circleinspoon said...

@shah
~~gehdiks~~

w a w a said...

baie bgtau ko lmbt..
kalo tk..aku leh ikut ko lik jaybee..pastuh kita g kilang apolo bli jajan...bli cokelat..yummy!!
pastuh, kita p kedai vcd...cr OUR stuff..hehe..pastuh..boring2 msk singapore..g jengjln..
daa~~berangan!!
ermm...well, cuci?? bleh laa..but still sumo is the best kot..cm aku ckp td...aku still rs garapan afdlin lg cntik..but who cares kn?? hans is hans..afdlin is afdlin..alamak..pjg daa..cm blog aku lak..sowy!!

circleinspoon said...

@wawa
ha'ah ekk...bley jejalan jb. carik OUR stuff. nak sampai s'pore tuh susahla sket. aku xda paspot. hukhuk...pastuh bley jumpa TMJ xD

yeah,they haf their own style of directing.though i'm not sure in malaysian ent industry, whose directorial is the best. so far, afdlins' is the one i enjoyed the most.

the best directorial i've seen so far, is by lee jae han for a moment to remember(the movie). he has the eye.

~~sila jemput wat cam blog sendrik xD~~~

circleinspoon said...

@wawa
oh ya! aku xabes tengok sumolah lagih!

w a w a said...

aya!! a moment to remember??
korean movies rite??
yea yea..best..n i do think the husband is so sweet..utk trima wife yg keadaan cmtuh..then wat stick note utk wife smpai penuh satu rumah, juz utk pasti kn wife dia slalu ingt siapa dia, hubby dia..ermm...byk moment yg sweet dlm cite tuh..

again..aku membebel lg di blog yg bkn aku punya...apa daaaa~~

err..am i talking the same movies as u??

circleinspoon said...

iyer2.same movie =)

storytelling best.
acting thumbs up.
style of directing & photography is at its best.

scene the guy took xm, yg the girl for him outside.

memang banyak scene yg 'lawa'.
patut di lihat oleh suma at least once.

*spoiler*
it's a really, really sad+touching story

noname said...

@a moment to remember
ni yg psl wife dia alzheimer(xtau apa ejaan sbnar) ke?? uhk2.. best2..

@cuci
wahahahaha mmg kalka... smua org g la tgk .. btw... aku xtgk sumolah lg.. heee XP
.. *spoiler alert*.. em... yg tu mmg la... tp bkan kat cuci je pn.. kat mane2 pn.. mane2 muvi/drama mahupun kisah benar zmn skrg.. hukhukhuk..

abeming said...

hmm...tayangan cuci sampai bila ek...nak tgk la...

Yazid Husain said...

dah samapi seremban baru tahu. kucai... kucai

circleinspoon said...

@noname
yes, btollah citer tuh..
and yes, that is the current env dat we see lately

@abeming
dia baru gak kuar kan? kau nih...g ajer tgk mane2.

@yazid
xpa2..aku makan bagi pihak kau ;p

فيصل said...

sabtu ni.. baju melayu.. baju melayu.. sapa ada.. nak pinjam.. sori yazid.. aritu kan aku kesibukan.. terlupa..

circleinspoon said...

@faisal
ur coming to mawar too? sapa lagih?
mari2...nilah masanya tok kita tgk Sultan @ TMJ

rosealley said...

TADAIMA!!!!

sepanjang aku dok upm, xpenah lak amik gambar fakulti, huk2, nanti2, aku akan pastikan aku amek gak

sumo??best sangat best, tapi for first effort of mr hans, cuci is quite impressive

circleinspoon said...

@eross
yo. okaeri.
kol bape ko sampai? dok umah bebaik.kunci pintu suma. malam kalo ada bunyik *scratching* kat pintu ke...tingkap ke...buat dono ajer. jgn terpikir mana2 scene yg ada *toshio* waktu kau kat umah nanti.
okeh. tu ajelah neshat aku. sekian

xD

Yazid Husain said...

to kucai
ada baju kat loker aq pinkam lah. jangan lupa ajak john he he he.

rosealley said...

pendeknyeeer nasehat,
nway aku baca nasihat ko ni pun mase korang da ade kat umah, so kalo ada bunyi scratching ke ape ke, kita sama2la hadapi yeeekk

circleinspoon said...

ala~~~~baru nak bagi unsur2 saspen kat kau~~~~