Circleinspoon's !LOVE

Thursday, November 13, 2008

pulau oh pulau

ok. i'm addicted to travelling. and snorkeling.
terasa cam terpanggil giler tok pergi pulau. huhu...

oleh itu, i'm offering myself (heh) to organize a trip to pulau.
tapi, which one do you want to go to? redang atau perhentian?

best time to go is in March-September. Tapi aku boleh check ngan org kat sana dulu...Rega estimation around RM400++ (termasuk tiket bas)


Pulau Perhentian

waktu g perhentian dlu aku g perhentian besar. dok kat fauna chalet if not mistaken.

on Pulau Perhentian Besar (in specific: Pantai Teluk Dalam)
1-kecik aje tempatnya. at a small teluk. macam kat kampung2.
2-tenang. orang tak ramai sgt
3-air tak sejernih redang
4-pantai banyak batu
5-pantai ada sampah2 gak
6-ada air mata air!!! (tapi kau kene naik bot pegila..)
7-kedai souvenir 2 buah aje. tu pun kat flora bay resort and kat arwana (barang mahal giler!)

about fauna chalet:
-simple. mudah.
-makan sedap
-instructor snorkeling OK. Snorkeling dibawa ke Perhentian-Redang-LangTengah. 3 pulau nih, tapi banyak kali terjun dalam laut snorkelling-then naik bot balik. penat giler~~~

-boleh jalan2 kat chalet lain2 kat situ seperti flora bay resort atau arwana resort.

Pulau Redang


on pulau redang (well, tempat yg aku landing waktu wat snorkeling)
1-luas.
2-ramai manusia. more crowded. kalau malam, pantai dia agak 'bebas'
3-air memang jernih abes. kau bley tgk ikan renang2 lagih. heh
4-tgk kawasan, ada yg bahgian batu, tapi banyak memang pasir ajela
5-boleh tahan bersih
6-ada air laut?
7-banyak kedai souvenir.banyak kedai.

check it out

>>Anyone interested? tok meka yg tak kisah NOT travelling in luxury, then let's go!!!


8 comments:

Mariam Ibrahim said...

Heehehehehe.. mcm best bunyinya...
Tp mmg best pon jenjalan ni.

Aku nak join!! hehehe..

Mariam Ibrahim said...

Oop lupa nak tulis, aku tak kisah gi mana2 pon, asalkan enjoy...

circleinspoon said...

@mariam
yay! 1 person in!

noname said...

ni gal sm gal ke atau men blh msuk XP

ف wildchild ۞ said...

hah. kalo ramai yg aku kenal nak gak aku ikut g..

circleinspoon said...

@noname
the more the merrier!

@fa
ala segan2 lak, sekel kang

noname said...

ikkuuu ikuuu!! XD i'm in XD

circleinspoon said...

kalau kau ada, musti skali pakej ngan dd kan. so....yay! 3 person in!