Circleinspoon's !LOVE

Friday, January 01, 2010

Cerita buat passport

sat cuti nilah aku bercita2 nak buat passpot.

slasa petang aku g amek borang tok isi. pegi yg kat bgnn pekanrabu kat bawah ni ajer.

rabu pg dalam kol 8 aku sampai pekanrabu, tgk org berator panjang giler...aku baru je masuk line skali makguard tu cakap number dah abes. peh...sabau je...

khamis pg sebelum kol 7 aku g pekanrabu ni lagih. ramai org gak. braturlah. skali pakguard tuh cakap org depan aku ngan anak2 dia adalah nombor last (=300) utk hari tu. peh...tak leh jadik nih, aku trus g wisma persekutuan. sebelom kol 8 dah sampai sana. brator2, skali pakguard tuh cakap sampai org depan aku ni aje boleh naik atas. peh...ape bahgian passpot nih nak boikot aku ke???

jumaat. before 6.30 aku dah kuar g pekanrabu. masuk, tgk pjg semacam aje...xsedap ati, trus aku blah menghala ke wisma persekutuan. sampai sana before kol 7, trus berator dekat2 dgn tangga. kaunter suma bukak kol 7.30. sambil menunggu aku layan sookie. tunggu punya tunggu, akhirnya line berjalan! dapat number 115. Dlm kol 11.00 baru aku dipanggil ke kaunter and 11.30 dah dapat resit tok tunggu amek passport. sempat aku abeskan setengah sookie sepanjang aku kat stu. oleh kerna dia cakap kol 2 baru amek passpot, and memandangkan itu hari jumaat, aku pon blah balik umah makan sebab dr pg tak makan menda. petang tuh kol 2 g amek passportnya.

KESIMPULAN satu Malaya tengah frenzy buat passport sebab rega RM100 je. Bagi mereka yang nak buat aku cadangkan korang pi pagi buta sebelum matahari naik. bawaklah bekalan makanan, bahan bacaan dan headset hp tok menemani korang sepanjang waktu tersebut ;D


lokasi kejadian


see??0115


ramai orang ramai


my preciousssss


banyak ruang kosong tok di isi selama 2 tahun ini. korea here I come!!! (^0^)//


dorang tgh bina ape a kat tgh2 bandar nih?


adakah ini jambatan ke singapora?


di depanku awan


di kananku?


iya! angsana! time for mee rebus and rojak

3 comments:

mun-e said...

woahhhh. mane aci. aku buat 300!!

:p

aya, ko kat JB ke skang? lamenya cuti

w a w a said...

hahaha~

korea.........month(s) to go...gila jauhhhh~
smpt idak aku n mung haa??

circleinspoon said...

@mun-e
aku cuti2 malaysiaaaa

@wawa
[Komen ditapis Lembaga Bahasa Thoraya]
korea *tooot* ah. Lagi *tooot* aje lagih ni. Kalo aku gi *tooot* camana??!!! *tooot* sungguhlaaa... Tak kira apepun, nak g gak. Tak kisahlah mana negara pun, asalkan dapat bersama *tooot* *tooot* *tooot* for dreaaaammmm <33333