Circleinspoon's !LOVE

Sunday, September 25, 2011

Adventure tukar soket elektrik

soket letrik kat bilik tengah tu dah setahun lebih kot rosak.
skrg baru nak betulkan.heh
sabtu lepas telah memberanikan diri untuk menukar soket tersebut.

suis dia dah 'sink' ke dalam. tak boleh nak tekan dah. kalo masukkan plug pun tak nyala. no eckeltricity!

woo..lame tak wat menda ni. pastikan elektrik anda ditutup terlebih dahulu~

berjaya pasang soket baru dan dapat lektrik. cuma, tak boleh nak skru soket sebab dinding belakang tu dah crumble


akhirnya, selesai benda ni. takyah nak panggil handyman.
next on list, kena belajar camana nak buka tombol pintu yang dah stuck!
dan ketatkan kipas siling yang cam longgar dan tak laju sangat.
teruskan usehe!

6 comments:

noname said...

clap clap clap! next activity sila panggil ye, kami tgk smbil kunyah popcorn ;P

ummihasan said...

wah, clap clap jugak..
next aktiviti repair kipas tu, ko kene more energetic, sbb kekuatan lengan, tengkok dan tulang belakang adalah diperlukan. klu kipas ko jenis yg berat tu lagi la.. but teruskan usaha..
girl power !!! *tiba-tiba* erk.

noname said...

sila maklumkan ya jika ada next aktiviti, help is available
[ ini siriyes ] ;D

circleinspoon said...

@noname
mekaseh2... semangat DIY! haha, kalo yang super susah nak buat tu, aku just minta tolong orang sebelah yang kontraktor ni.tenks

@um
mekaseh2...tetiba rasa nak kena exercise dulu

ف wildchild ۞ said...

Bilik I ada socket outlet yang rosak. Berapa U amik untuk repair satu socket aa?

Anonymous said...

Huhuhu... soket bilik dan dapur i baru rosak. Google camne nk buat... ��