Circleinspoon's !LOVE

Tuesday, November 20, 2007

one soulmate found

not me..but kak Dayang.
Citer panjang yg nak dijadikkan pendek, kak Dayang found someone new. And she felt that this is THE ONE. He's 35. 10 tahun lagi tua beb... but those are just numbers. Good luck to both of you

To wanhassan, aku dah cakap dah dalam kad raya hari tuh, kak Dayang tu hot property SONY, jgn tunggu lama-lama. Dan lihatlah betapa masinnya ape yg aku tulis hari tuh. Jgn simpan dendam ke aper. if you ever loved her, then let her go. accept the fact that she's not meant for you.

[Download here]


i've never trusted couples who've coupled for too long. there's always the possibilities that things went cold between the the two of you, that either one will find someone else(prinsip aku, slagi xkawen, ape pn boleh terjadi. xboleh nak cakap ape sbb antara dua tu bukannya ada ikatan yg sah pun).

The better plan is, kumpul duit bebanyak tok kahwin, then when u've met that someone that you can actually imagine growing old with, then marry her/him.

That's the case with Kak Dayang and my soon-becoming-brother-in-law =)

[dalam seminggu ni aku dah hadapi 2 kes guys terlepas girl (><)]

5 comments:

f a wildchild said...

sejak menjak ni, aku nampak banyak lak mp3 player tu kat blog ko :D

to kak dayang, taniah.

well anum. tak leh nak kata camtu gak. memang selagi tak kawin, apa pon boleh jadi, even dah kawin pon boleh. duit tu material sahaja. kalo hati tak tetap, tak guna jugak. pokok pangkal tu hati.

just imho..

Yazid said...

taniah kak dayang

circleinspoon said...

yo aku xcakap pn duit tu pemecah. though it could be a factor.

yes, kahwin also can happen. but to me , in a marriage, u have to work to make it work. kahwin tu lain dgn couple. kahwin tu kau dah terima tok jaga dia depan mak bapak, suma ahli kuarga dia. kahwin tu kau dah dapat green light drpd-NYA. ALLAH SWT tak suka penceraian walaupun membenarkannya. even kalo isteri kau wat salah pun, kau kene tahu ada steps camana nak betolkan/neshatkan dia: nasihat, jarakkan tpt tido, pukul bkn dgn niat tok cederakan.
Apetah lagi org perempuan kan, byk benda yg kena jaga. jaga kesopanan, kemaluan, agama, kuarga, suma2 lah

---------------------------------
Read this:
Kesopanan
---------
Perzinaan tidak berlaku sekiranya kesopanan dijagai, dan Allah ditakuti. Kesopanan bagi lelaki dan perempuan semasa mereka berinteraksi sebagai sahabat telah disebut, iaitu mereka diperintah supaya mengawal pandangan dan menjaga kemaluan mereka. Akan tetapi, bagi kaum wanita (kerana kewanitaannya) ditambah lagi dan tambahannya adalah seperti yang tersurat di dalam sebuah ayat yang panjang berbunyi,

"Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin, supaya mereka menundukkan pandangan mereka, dan menjaga kemaluan mereka, dan tidak menampakkan perhiasan mereka kecuali apa yang nampak daripadanya;"

read all of it here:
http://www.e-bacaan.com/artikel_wanita.htm
-------------------------------

bukannye aku ni baik mana pun(malah banyak jer wat dosa. biler ntah nak sedar), tapi aku ada berapa tak sedap hati dgn beberapa situasi coupling yg bg aku amat bercanggah dgn ugama kita.
1) bonceng moto (maap sesapa terasa). nih amatlah a big no-no. sedapnyer bawak anak org g mana2 yer..the close proximity being on the same motorcycle, btwn two hot-blooded person, is a recipe for disaster.
2) pegang2 tangan. adoi ai... mana bley pn. tunggula kahwin nanti. pegangla banyak mana, kat mana sekalipun

i'm a very conventional person. there's things that you can play around wif, but there's still some things/times that you just need to stick to ur belief and stand on on ur opinion.

aku mmgla cold+berhati keras. hahaha

f a wildchild said...

iye.. aku paham. jangan emo. hehe..

circleinspoon said...

just stating the fact