Circleinspoon's !LOVE

Sunday, March 29, 2009

I LOVE MR.BUTCHER

::updates::

budak ini telah patah tulang jatuh steep slope waktu tgh main beskal. This is before operate pasang wire and simen. skrg dah kembali aktif bagai nak rak walopun dlm keadaan bersimen. ^^


nih besi yang digantung tok tarik tangan tuh


sangat minta maaf tak dapat hadir ke majlis kahwin danial walaupun nak sgt jumpa bebudak xschool ni. huhu... 13th night adik aku(lepasan spm yang dah balik plkn dan kaya rm400) datang dari jb. 14th siang pegi stadium malawati tok xpo pendidikan uitm dengan adik aku 2 orang tuh. 14th night surprise!tey was here for her mother's treatment. ktrg lepak kat jj equine. main game kat arcade puas2, pastuh lepak kat food court sampai org tuh suh ktrg blah. haha. 15th pagi naik train ngan adik aku g pwtc lak tok xpo pndidikan mara. balik tghri. amek barang and solat, then hantar budak nih g alamanda (pandai2la kau nak tgk movie ke ape) and went straight to office. kene siapkan keje tok mesyuarat kerja on mon and tues. aku nih kije cam pa/su je gituh. haha. so again, sorry to my x-muarian for not making it!


nampak tak? tak lama lagih boleh makan jambu kat umah nih~~~well, at least before the monkeys get to it first.huhu



++I HAVE NO IDEA HOW TO CUT A CHICKEN INTO PIECES!++
ok, so of all my 25 years I've never cut a whole chicken into 8/10/12/? pieces there is! (well,that pretty much sum my cooking prowess ^^). and then today went to bintang for groceries and the 'nicely cut into pieces' chicken are either dying or just sick. pick up a whole chicken and ask them to 'cut it'. and i wander about to pick up other groceries before picking up my 'nicely cut into pieces of healthy chicken'. then back home...*BAM* one whole chicken being dumped into the sink. OH NOOOO ~~ why oh why mr.butcher ~~ i have to FACE IT! and here i am...relying on my dependable WWW to give me answers, answers and answers ;D.
problem solved!(well, not that i've actually cut that chicken. it's in the freezer. but! it will be done as soon as my stomach needed it.heh.) Wonder what to do if a chicken with feathers is thrown into my sink? RUN OUT OF THE DOOR

5 comments:

noname said...

hahaha kelakanye kisah mr. butcher ko ni XD

simpla tips; nk senang ko potong kat joint2 tulang dia, less effort nice cutting XP

Yazid Husain said...

adeh kesiannya

Yazid Husain said...
This comment has been removed by the author.
ف wildchild ۞ said...

wanita bandar la tu. potong ayam pon tak reti :p

circleinspoon said...

@noname
heh...mehla ajar. aku bagi ayam goreng free, kfc style

@yazid
aku pun kesian kat diri sendiri

@fa
fail. mmg fail abes